
Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Gülbin Arıcı’nın başkanlığında gerçekleşen toplantıda, üniversite ve kent paydaşları arasında eğitim, istihdam ve sektörel ihtiyaçlara yönelik iş birliklerini güçlendirecek adımlar ele alındı. Toplantıya Manavgat Meslek Yüksekokulu adına okul müdürü Prof.Dr. Fatih USLU ve müdür yardımcıları Öğr.Gör.Dr. Hüseyin ÖZTÜRK ve Öğr.Gör.Dr. Selam KAÇMAZ katıldı.
Toplantının en önemli gündem maddesi, 3+1 (İş Yeri Eğitimi) sistemine geçiş oldu. Bu sistemle, meslek yüksekokullarının sektörle olan bağının çok daha sağlam hale getirileceği vurgulandı. Manavgat Meslek Yüksekokulu'nun yürüttüğü çalışmaların olumlu sonuçlar verdiğini belirten yetkililer, yeni sistemin hem yüksekokula hem de üniversiteye büyük katkı sağlayacağını ifade etti.
Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ayşe Gülbin Arıcı ve Prof. Dr. Şükrü Özen'in katılımcıların sorularını yanıtladığı toplantıda, önümüzdeki dönemde üniversite ve kent dinamiklerini bir araya getirecek projelerin geliştirilmesi ve iş birliklerinin artırılması mesajı verildi. Toplantı sonunda, Manavgat Meslek Yüksekokulu ile Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) arasında yapılacak görüşmelerle 3+1 sistemine adım adım geçişin sağlanacağı belirtildi. Bu iş birliğinin bölge istihdamına ve ekonomik kalkınmaya önemli katkılar sunması bekleniyor.
Kaynak: HABER MERKEZİ