
Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali, dolu dolu geçen üç günün ardından sona erdi. Festival boyunca Yörük kültürünün tüm yönleriyle tanıtıldığı etkinlikler ve konserler, ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşattı. Festivalin kapanışında ünlü sanatçılar Tuğçe Kandemir ve Ali Aksoy sahne alarak izleyenlere müzik ziyafeti sundu.
YÖRÜK KÜLTÜRÜ COŞKUSUFestivalin üçüncü gününde de Antalya Düzlerçamı Karaman Piknik Alanı, büyük bir coşkuya sahne oldu. Etkinlikler kapsamında halk oyunları ve müzik gösterileri, katılımcıları adeta büyüledi. Festival alanındaki atlı gösteriler, ziyaretçiler tarafından yoğun ilgiyle izlendi. Peştallı Kulübü’nün nefes kesen gösterileri, at üzerinde gerçekleştirilen okçuluk ve kılıç gösterileri de beğeni topladı.
YÖRÜK ÇADIRLARINDA GELENEKLER YAŞATILDIFestival alanında kurulan Yörük çadırlarında, gelenek ve görenekler tanıtıldı. Türkiye’nin farklı bölgelerinden ve özerk Türk Cumhuriyetlerinden gelen Yörükler, rengarenk kıyafetleri, kendilerine özgü müzikleri ve lezzetleriyle festivale renk kattı. Ziyaretçiler, gözleme, pişi, bulgur pilavı ve tuluk ayranı gibi yöresel lezzetleri tatma imkânı buldu. Ayrıca, Yörük kültürünü anlatan hediyelik eşyalar çadırların önünde sergilenirken, deve ve midilli atlarla alan turu yapmak mümkün oldu.
450 BİN ZİYARETÇİ AĞIRLANDIAntalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Durmuş Ali Arslan, festivalde Yörük Türkmen beyleri ve dernek başkanlarıyla bir araya geldi. Arslan, “Bu festivali üç yıl önce başlattık ve bugüne kadar 450 bin ziyaretçiyi ağırladık. Festivalimize kattığınız renk için teşekkür ediyoruz” dedi. Etkinliğe katkı sağlayan dernek ve temsilcilere plaket takdim edildi.
KAPANIŞ GECESİNDE MÜZİK ZİYAFETİFestivalin son gününde Türk Halk Müziği sanatçısı Ali Aksoy ve Türk Pop Müziğinin sevilen ismi Tuğçe Kandemir sahne aldı. Ali Aksoy, güçlü sesiyle izleyicilere keyifli anlar yaşattı. Ardından sahne alan Tuğçe Kandemir, sevilen şarkılarıyla festivale coşkulu bir kapanış yaptı. Kandemir, Yörük kültürünü tanıtan festivalde sahne almaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.
19 ÜLKEDEN KATILIMFestivalde 7 bağımsız Türk Cumhuriyeti, 3 özerk Türk Cumhuriyeti ve 9 farklı ülkeden katılım gerçekleşti. Toplam 35 belediye, 59 Yörük Türkmen Derneği ve 25 geleneksel el sanatçısının yer aldığı etkinlik, Döşemealtı Düzlerçamı Karaman Piknik Alanı’nda ziyaretçi akınına uğradı.
Kaynak: ANTALYA BB BÜLTEN