ÇYDD’den Sarı Köprü çağrısı: Tarihi mirasa sahip çıkalım

ÇYDD Manavgat Şubesi, Türkiye’nin ilk çelik konstrüksiyon köprüsü olan tarihi Sarı Köprü’nün açılış yıl dönümünde, geçmişteki "Köprü Bayramı" geleneğinin yeniden canlandırılması için Manavgat kamuoyuna davette bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2026 06:53
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2026 06:53

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Manavgat Şubesi, kentin simge yapılarından tarihi Sarı Köprü’nün açılış yıl dönümü dolayısıyla bir açıklama yaparak, unutulmaya yüz tutan "Köprü Bayramı" geleneğinin yeniden canlandırılması için kamuoyuna çağrıda bulundu.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN TALİMATIYLA TAMAMLANDI

Sarı Köprü’nün tarihi serüvenine dikkat çekilen açıklamada, 1917’deki yangında zarar gören ahşap köprünün yerine, 1930 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla yenisinin yapımına başlandığı hatırlatıldı. Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatıyla 1931 yılında çıkarılan ek ödenek sayesinde hızla tamamlanan köprü, 3 Nisan 1932’de hizmete açılmıştı. Türkiye’nin ilk çelik konstrüksiyon köprüsü olma özelliğini taşıyan yapının açılışı, o yıllarda halk tarafından büyük bir coşkuyla "Köprü Bayramı" olarak kutlanıyordu.

KENT HAFIZASINA SAHİP ÇIKMA ÇAĞRISI

ÇYDD Manavgat Şubesi Basın Birimi tarafından yapılan açıklamada, Sarı Köprü’nün Manavgat’ın geçmişi ile bugünü arasında köprü kuran bir miras olduğu vurgulanarak şu ifadelere yer verildi: "Bu anlamlı geleneğin yeniden aynı coşkuyla kutlanması adına tüm kurumları, sivil toplum örgütlerini ve halkımızı bu değerli mirasa sahip çıkmaya davet ediyoruz."