
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya İl Örgütü, ülkenin ve partinin içinden geçtiği zorlu süreçte ayrışmaya değil, birleşmeye vurgu yapan önemli bir açıklama yayımladı. Antalya’daki 19 ilçe başkanı imzasıyla yapılan ortak açıklamada, birlik ve beraberliği güçlendirecek her adımın destekleneceği belirtildi. CHP Manavgat İlçe Başkanı Oykun Başar, ortak deklarasyonu sosyal medya hesabında yayınlayarak desteğini kamuoyu ile paylaştı.
TARİHİ BAŞARININ MİMARI KAMACI'YA DESTEKAçıklamada, mevcut İl Başkanı Sayın Nail Kamacı'nın, Antalya İl Başkan Adayı olarak desteklendiği ilan edildi. Kamacı liderliğinde yürütülen örgütlü çalışmalar sonucunda, yerel seçimlerde 19 ilçenin 16'sının kazanıldığı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek öncülüğünde Antalya genelinde tarihi bir başarıya imza atıldığı vurgulandı. Ayrıca, CHP’nin Antalya tarihinde ilk kez üst üste iki dönem Büyükşehir Belediyesi'ni kazandığına dikkat çekildi.
BÖCEK'İN TUTUKLULUĞU "HAKSIZ VE HUKUKSUZ"Ancak, bu tarihi başarıya öncülük eden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Muhittin Böcek’in "haksız ve hukuksuz bir şekilde tutuklu bulunmasının" tüm Antalya halkının vicdanında derin bir yara olduğu belirtildi. İlçe başkanları, adaletin ve halk iradesinin yanında olduklarını ifade ederek, bu hukuksuzluğun karşısında kararlılıkla duracaklarını açıkladı. Açıklamada, "Sayın Böcek’in özgürlüğü, sadece bir kişisel hak değil, demokrasiye ve seçilmiş iradeye sahip çıkma mücadelesidir" denildi.
GENEL BAŞKAN ÖZEL VE İMAMOĞLU VURGUSUAçıklama metninde ayrıca, "19 Mart süreci" olarak tanımlanan bu kritik dönemde, partinin birliğini ve mücadelesini korumak adına Genel Başkan Sayın Özgür Özel’in liderliğinin arkasında olunduğu kaydedildi. İlçe başkanları, bu yürüyüşün sadece bir parti meselesi değil, "halkın iktidarını kurma mücadelesi" olduğunu vurguladı. Son olarak, halkın umudu ve Cumhurbaşkanı Adayı Sayın Ekrem İmamoğlu’nun yanında omuz omuza yürümeye devam edileceği belirtilerek, ülkeye adaletin ve halkın iktidarının getirileceği inancı dile getirildi.
Kaynak: HABER MERKEZİ