
Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu (TİESF) Olağan Kongresi'nde yapılan seçimle yeni yönetim göreve başladı. Başkan Dursun Gözel'in liderliğindeki yeni yönetim, faaliyetlerine hızlı bir başlangıç yaptı. Yönetim değişikliğiyle birlikte boşalan il temsilcilikleri de yeniden belirlendi.
ANTALYA'NIN YENİ İL TEMSİLCİSİ GENÇ BİR İSİMFederasyonun yeni il temsilcileri arasında dikkat çeken bir isim ise Antalya'ya atanan Oğuzhan Aydın oldu. 2005 Manavgat doğumlu olan Aydın, camianın en genç il temsilcisi olarak görevine başladı. Ailesinde ve çevresinde çok sayıda işitme engelli bulunması ve camiaya hizmet edenlerin olması Aydın'ın bu göreve talip olmasında etkili oldu. Akdeniz Üniversitesi öğrencisi olan Aydın, "Elimden gelenin en iyisini yaparak destek olacağımı düşünüyorum. Ailemin, camianın içinde olması ve uzun yıllar katkı sağlaması benim için iyi bir örnek ve tecrübe oldu. Amacım bu hizmet bayrağını daha yukarılara taşımak olacak," şeklinde konuştu.
Federasyon Başkanı Dursun Gözel, göreve geldikten sonra yoğun bir çalışma temposu izliyor. Tüm branşlarda Türkiye Şampiyonaları ve uluslararası müsabakalara hazırlık amacıyla kamplar düzenleniyor. Başkan Gözel, Japonya'da düzenlenecek olan 2025 İşitme Engelliler Yaz Olimpiyat Oyunları'na (Deaflympics) 200 sporcuyla katılmayı ve çok sayıda madalya ile dönmeyi hedeflediklerini açıkladı.
Başkan Gözel'in öncülüğünde, daha önce benzeri yapılmamış bir çalıştay gerçekleştirildi. 26-27 Nisan tarihlerinde Yalova'da düzenlenen il temsilcileri çalıştayına Türkiye genelinden katılım sağlandı. Bu çalıştay ile federasyonun tüm birimleriyle birlikte hareket ederek başarıya ulaşma hedefi açıkça ortaya kondu.