Facebook A solid styled icon from Orion Icon Library. Tiktok  

BİLİMFEST diğer şehirlere örnek olmalı

Antalya’nın Kepez Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Antalya Bilim Festivali’ni ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “İnşallah Kepez’in BİLİMFEST’i diğer şehirlerimize de örnek olur. Gençleri teknolojiye heveslendiren, teknolojiye olan ilgilerini artıran bu tarz etkinliklerin tüm Türkiye’ye 81 ilimize yayılması gerekiyor" dedi.

+3
Haber albümü için resme tıklayın

Kültür ve Tuzim Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya Bilim Festivali’ni ziyaret etti. Bakan Ersoy’a, Antalya Valisi Hulusi Şahin, AK Parti Antalya Milletvekilleri Mustafa Köse, Kemal Çelik ve İbrahim Ethem Taş eşlik etti. BİLİMFEST’in ev sahibi Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün rehberliğinde festival alanını gezen Kültür ve Tuzim Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, kurum ve kuruluşların stantlarına da uğradı. Antalya Bilim Festivali hakkında duydu ve düşüncelerini aktaran Bakan Ersoy, “BİLİMFEST ismiyle çok uyumlu bir etkinlik olmuş. Gençlerimizin teknolojiye olan ilgisini gördükçe çok daha mutlu oldum. Biraz önce Antalya TEKNOKET’te üniversite öğrencilerini gezdim . Çağımızın ihtiyacı olan teknolojiyi üretmek için yaptıkları çalışmaları gördüm. Pil teknolojisiyle ilgili bir çalışmaydı. Bu kadar genç yaşta buna ilgi duyuyor olmaları konsantre bir şekilde başarıyor olmaları geleceğimiz açısından aslında bize ümit veriyor. TEKNOFEST’ler de bunu tetikleyen festivaller. Antalya’da da BİLİMFEST bunu tetikliyor. Başta Kepez Belediye Başkanımız Hakan Tütüncü olmak üzere emeği geçen bütün kurum ve kuruluşlara teşekkür etmek istiyorum, onları tebrik etmek istiyorum. İnşallah Kepez’in BİLİMFEST’i diğer şehirlerimize de örnek olur. Gençleri teknolojiye heveslendiren, teknolojiye olan ilgilerini artıran bu tarz etkinliklerin tüm Türkiye’ye 81 ilimize yayılması gerekiyor" dedi.

21 Eki 2023 - 19:03 Antalya/ Kepez- Bilim & Teknoloji


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Nehir Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Nehir Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Nehir Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Nehir Haber değil haberi geçen ajanstır.


Anket Turistlerden şehir vergisi alınmalı mı?
Tüm anketler