Hava Durumu

Muratpaşa’da kültürel zenginlik: Başkan Uysal’dan birlik mesajı

Muratpaşa Belediyesi’nin düzenlediği 8. Yöreler Renkler Festivali, farklı kültürleri buluşturarak kent kimliğini güçlendirdi. Başkan Ümit Uysal, herkesin kendi kültürüyle Muratpaşa’ya katkı sağlamasını vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2024 11:50
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2024 11:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.nehir.net/
Muratpaşa’da kültürel zenginlik: Başkan Uysal’dan birlik mesajı

Muratpaşa Belediyesi’nin Atatürk Kent Meydanı’nda düzenlediği 8. Yöreler Renkler Festivali, binlerce Antalyalıya memleket özlemini giderme fırsatı sundu. Bu yıl festivalde, Antalya’da yaşayan yerleşik yabancıların kurduğu dernekler de dahil olmak üzere 72 hemşeri, kültür, yardım ve dayanışma derneği yer aldı.

Festivalin kapanışına Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, eşi Ümran Uysal ile birlikte katıldı. Gecede Ukrayna Antalya Konsolosu Oleksandr Voronin de yer aldı. Festivalin son günü Komşu Ülkeler Gecesi olarak düzenlendi ve rengârenk dans gösterileri büyük ilgi gördü.

FESTİVALDE KÜLTÜRLER BULUŞTU

Festivalin açılışını Muratpaşa Belediyesi Değirmenönü Kültür Merkezi Modern Dans Yıldız Grubu gerçekleştirdi. Ayrıca Adalya Vakfı Engelsiz Kafe’nin özel çocukları ve velilerinin oluşturduğu ‘Koro Harika’ da sahne aldı. Gecede Ukrayna Ailesi Derneği, Kazakistan ve Avrasya Devletleri Dostluk ve Kültür Derneği, Rus Dostluk ve Kültür Derneği gibi birçok dernek kültürel performanslarını sergiledi.

“MURATPAŞA HERKESİN KENDİNİ EVİNDE HİSSETTİĞİ BİR YER”

Başkan Ümit Uysal, festivalde yaptığı konuşmada, Muratpaşa’nın farklı kültürlerle zenginleşmesi gerektiğini vurgulayarak, “İnsanlarımız geldikleri yerlerin kültürleriyle Muratpaşa’mızı zenginleştirsin ve burada da kendisini birinci sınıf hissetsin” dedi. Uysal, tüm kültürlerin bir arada bulunduğunu ve herkesin Muratpaşa’da kendisini evinde hissetmesi gerektiğini belirtti.

DANS GÖSTERİLERİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Gecede, Kırgızistan Kadınları ve İş İnsanları Derneği, İran ve Komşu Ülkeler Dostluk Derneği ile Akdeniz Ahıskalı Türkler Birliği Derneği sahne aldı. Ayrıca Ukraynalı bandura virtüözü Taras Yanytsky performansıyla geceye damgasını vurdu.

Yöreler Renkler Festivali, Başkan Ümit Uysal’ın Komşu Ülkeleri temsil eden derneklere plaket takdimiyle sona erdi.

Kaynak: İGFA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.