Hava Durumu

Antalya temalı minyatür ve tezhip sergisi 20 Nisan’a kadar açık

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında sanatçı Aynur Demir ve öğrencilerinin hazırladığı “Minyatür ve Tezhip Sanatı ile Antalya Sergisi”ni sanatseverlerle buluşturdu.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2026 16:19
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2026 16:22
Kaynak: ANTALYA BÜYÜKŞEHİR
Antalya temalı minyatür ve tezhip sergisi 20 Nisan’a kadar açık

Antalya Büyükşehir Belediyesi Bülent Ecevit Kültür Merkezi, Turizm Haftası kapsamında anlamlı bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Sanatçı Aynur Demir ve kursiyerlerinin eserlerinden oluşan “Minyatür ve Tezhip Sanatı ile Antalya Sergisi” sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Geleneksel Türk sanatlarının zarif örneklerini Antalya temasıyla birleştiren sergi, 20 Nisan tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

KADİM MİRAS GELECEK NESİLLERE AKTARILIYOR

Serginin açılışında konuşan Antalya Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi, Tanıtımı ve Turizm Dairesi Başkanı İsmail Oskay, minyatür ve tezhip sanatlarının kadim mirasın en değerli parçaları olduğunu vurguladı. Oskay, bu sanatların unutulmaması ve gelecek kuşaklara aktarılması için belediye olarak üzerlerine düşen sorumluluğu titizlikle yerine getirdiklerini ifade etti.

ANTALYA’NIN ZENGİN TARİHİ ESERLERE YANSIDI

Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçısı Aynur Demir ise bu sanatı günümüze uyarlayarak gençlere sevdirmeyi amaçladıklarını belirtti. Demir, “Öğrencilerimle birlikte Antalya’nın zengin tarihini ve üretim altyapısını yansıtan eserler üretiyoruz. Bu çalışmaların kentimizin tanıtımına katkı sunmasını diliyoruz” diyerek desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.

Kaynak: ANTALYA BÜYÜKŞEHİR

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.