Hava Durumu

Antalya'dan Dünya'ya: Ünlü şefler ve lezzet tutkunları Foodfest'te buluştu

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Foodfest Antalya Uluslararası Gastronomi Festivali, büyük bir ziyaretçi akınıyla sona erdi. “Antalya’dan Dünya’ya” mottosuyla gerçekleştirilen festival, katılımcılara unutulmaz tatlar sunarken, hafızalarda keyifli anılar bıraktı.

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2024 20:26
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2024 20:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.nehir.net/
Antalya'dan Dünya'ya: Ünlü şefler ve lezzet tutkunları Foodfest'te buluştu

Festival boyunca Karaalioğlu Parkı’ndaki fuar alanında düzenlenen sergiler, ürün tanıtımları, atölyeler, paneller, söyleşiler ve konserler büyük ilgi gördü. Yerel ürünlerin tanıtıldığı stantlar ise ziyaretçilerin favori durakları oldu.

ÜNLÜ ŞEFLER VE GURMELER ANTALYA’DA BULUŞTU

Festival, dünyaca ünlü Michelin yıldızlı şefler, gurmeler ve gastronomi yazarlarını Antalya’da bir araya getirdi. Lezzet tutkunları, Antalya’nın yerel ürünleriyle hazırlanan eşsiz lezzetleri deneyimleme fırsatı buldu. Ayrıca gastronomi sektörünün profesyonelleri, yerel ve küresel mutfak trendleri üzerine fikir alışverişinde bulundu.

Festivalin son gününde düzenlenen panellerde, “Geleceğin Mutfağında Yerel Ürünlerin Önemi”, “Sokak Yemekleri ile Gastronomi Eğitiminde Yenilikçi Yaklaşımlar” ve “Yerel Lezzetlerin Kültürel Önemi” gibi konular ele alındı.

ARDA TÜRKMEN’DEN LEZZET ŞOVU

Ünlü şef Arda Türkmen, “Piyazdan ve Kabaktan Öte Tahin” isimli söyleşi ve yemek etkinliğinde, tahin soslu roka salatası sunumu ile büyük beğeni topladı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer tarafından plaketle onurlandırılan Türkmen, festivale katılmaktan dolayı mutlu olduğunu belirtti.

YEMEK YARIŞMASINDA GENÇ ŞEFLERİN REKABETİ

Uluslararası Foodfest Antalya’nın en heyecanlı anlarından biri, üniversitelerin gastronomi bölümlerinden öğrencilerin katıldığı yemek yarışmasıydı. Altı üniversitenin yarıştığı etkinlikte Akdeniz Üniversitesi birinci olurken, Özyeğin Üniversitesi ikinci, Bahçeşehir Üniversitesi ise üçüncü oldu. Öğrencilere ödülleri festival sonunda takdim edildi.

ÜNLÜ ŞEFLERDEN WORKSHOP ŞOVLARI

Festivalin son gününde Eyüp Kemal Sevinç, Uğur Volkan Uysal, Rafet İnce ve diğer ünlü şefler, Antalyalılara yemek yapmanın inceliklerini gösteren workshoplarla etkinliğe renk kattı. Bu şovlar, konuklar tarafından ilgiyle izlendi ve büyük beğeni topladı.

Bu yıl da yoğun ilgi gören Foodfest Antalya, yerel lezzetlerin tanıtımına ve bölgenin gastronomi turizmine önemli katkılar sağladı.

Kaynak: ANTALYA BB BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.