Hava Durumu

Doktorlardan şiddet protestosu: Bir günlük işi bırakacaklar

Manavgat Devlet Hastanesi'nde görevli Op. Dr. Ali Volkan Kaya'ya yönelik saldırı sonrası doktorlar, sağlıkta şiddeti protesto etmek amacıyla 19 Mart Çarşamba günü (bugün) iş bırakma eylemi yapacak.

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2025 03:08
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2025 03:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.nehir.net/
Doktorlardan şiddet protestosu: Bir günlük işi bırakacaklar

Antalya'nın Manavgat ilçesinde bulunan Manavgat Devlet Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği'nde görev yapan Op. Dr. Ali Volkan Kaya, bir hasta yakını tarafından fiziksel ve sözlü saldırıya uğradı. Olayın ardından adli süreç başlatıldı. Bu üzücü olayın ardından, sağlık çalışanları tepkilerini göstermek amacıyla harekete geçti.

Hekim Birliği tarafından yapılan açıklamaya göre, sağlıkta yaşanan şiddet olaylarını protesto etmek amacıyla 19 Mart Çarşamba günü (bugün) bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirilecek. Eylemin, Hekim Birliği Eylem Yönergesi'ne uygun olarak düzenleneceği belirtildi.

Hekim Birliği yetkilileri, sağlıkta şiddetin önüne geçilmesi için caydırıcı ve etkili yasal düzenlemelerin hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı. Yapılan açıklamada, "Caydırıcı ve etkili yasal düzenlemeler hayata geçirilmedikçe sağlıkta şiddet son bulmuyor, devam ediyor! Sağlıkta şiddeti önlemek için gerekli yasal bu düzenlemeler ivedilikle yürürlüğe girmelidir" ifadelerine yer verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.