Hava Durumu

Manavgat Adliyesi’nde zabıt katibi alımı için sınav yapıldı

Manavgat Adliyesi ve Mülhakat Adliyeleri Sözleşmeli Zabıt Kâtipliği Uygulama Sınavı 13.09.2025 Cumartesi günü Manavgat Adliyesi’nde yapıldı. Uygulamalı sınava katılan adaylar 2. Ağır Ceza Mahkeme salonunda verilen metni hatasız yazabilmek için ter dökerken aileleri de adliye bahçesinde heyecanla bekledi.

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2025 15:34
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2025 15:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.nehir.net/
Manavgat Adliyesi’nde zabıt katibi alımı için sınav yapıldı

Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından 31.07.2025 tarihinde pgm.adalet.gov.tr adresinden duyurulan Manavgat Adliyesi sözleşmeli zabıt katibi alımı için başvuruda bulunan ve uygulama sınavına katılmaya hak kazanan adaylar Manavgat Adliyesi’nde uygulama sınavına katıldı.

Zabıt Kâtipliği uygulama sınavında adaylara en az 1 hafta önce Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü internet sitesinde ilan edilen yazılı metinler yazdırıldı.
Uygulamalı sınavda başarılı sayılabilmek için; verilen metne sadık kalınıp kalınmadığına, yanlış yazılan kelime sayısı, yazı içerisindeki kelime ve cümle tekrarları ile kelime atlama nedeniyle metnin anlam bütünlüğünün bozulup bozulmadığına dikkat edileceği bildirildi.
Başvuruda bulunan 150 adaydan 100 dolayında adayın katıldığı Zabıt katibi klavye uygulama sınav sonucunun 22.09.2025 tarihinde açıklanacağı, 5 kişinin işe alınacağı bildirildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.