Hava Durumu

Manavgat Şelalesi’ne Özellikli İşletme Ödülü

Gault&Millau Türkiye, 2026 Gastronomi Rehberi Ödül Töreni kapsamında Manavgat Şelalesi’nde faaliyet gösteren Manavgat Flow Şelale Tesisleri'ne ‘Özellikli İşletme Ödülü’ verdi. Alınan ödülle ilgili olarak basın toplantısı düzenleyen Manavgat Flow Şelale Tesisi’nin işletme sahibi Cengiz Haydar Barut, alınan ödülün Manavgat’ın markalaşması adına önemli olduğunu vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 12.12.2025 14:24
Haber Güncellenme Tarihi: 12.12.2025 14:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.nehir.net/
Manavgat Şelalesi’ne Özellikli İşletme Ödülü

Gault&Millau Türkiye 2026 Gastronomi Rehberi Ödül Töreni, üçüncü edisyonunda 8 Aralık 2025 Pazartesi akşamı, Çırağan Palace Kempinski’de gastronominin önde gelen temsilcilerini bir araya getirerek unutulmaz bir geceye imza attı. Gecede, Özellikli İşletme Ödülleri kapsamında Manavgat Flow Şelale tesisleri de ödül aldı.
Flow Şelale tesislerinde düzenlenen basın toplantısında, basın mensupları ile bir ataya gelen Manavgat Flow Şelale tesisleri sahibi Cengiz Haydar Barut, beklenmedik ödül nedeniyle yaşadıkları mutluluğu kamuoyu ile paylaştı.


Dünya genelinde 18 ülkenin dahil olduğu Gault&Millau'nun 2022 yılından bu yana Türkiye'de saha çalışması içinde bulunduğunu ifade eden Barut, Manavgat'ın marka değerini arttırmak anlamında alınan ödülün paha biçilmez olduğunu söyledi.
3 yıl önce turizm işletme sahibi firmaların katılımı dahilinde düzenlenen ihale ile şelale tesislerini işletme hakkını aldıklarını ifade eden Barut, belediyeye yıllık Yaklaşık 430 bin avro kiralama bedeli ödedikleri tesisleri Manavgat'a yakışır bir hale getirdiklerini belirterek, halka dünya standartlarında hizmet sunduklarını ifade etti.
Tesislerde bulunan restoran dahil tüm işletmelerin kendi bünyelerinde olduğunu ve yaklaşık 50 çalışanları ile yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra Manavgat halkına her bütçeye uygun hizmet verdiklerinin altını çizen Barut, Manavgat’ta aynı standartlarda hizmet veren restoranlardan yüzde 5-10 arasında daha düşük fiyatlandırma yaptıklarını vurguladı.
Amaçlarının sadece gelir elde etmek olmadığını belirten Barut, geçen yıl yaklaşık 1 milyon, bu yılda 730 bin civarında ziyaretçisi olan Manavgat Şelalesi’nin Manavgat’ın Apollon Tapınağı ile birlikte iki simgesinden biri olduğunu, bu nedenle de bunların kendileri için ayrıca bir sorumluluk olduğunu belirtti. Şelale tesislerinin yeniden restorasyonu için de 1 milyon 250 bin avro civarında para harcadıklarını söyleyen Barut, sadece tuvaletler için 130 bin avro para harcadıklarını halkın kullanımında olan tesislerin hijyenik açıdan da mükemmel olması için çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.