Hava Durumu

Sahte cennetin kanlı kırallığı / Siyon’un kıyameti -5-

Yazının Giriş Tarihi: 29.10.2025 12:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.10.2025 12:52

VII-) KURULACAK İSLAM NATOSU İSRAİL’LE SAVAŞIR MI?

Geçmişten bugüne yaşanan süreçte, İsrail saldırganlığı karşısında bölge ülkelerinin sessiz kaldıkları ya da kınamaktan öte tepki vermedikleri görülmüştür.

Bunda, bu ülkelerin kendi aralarındaki anlaşmazlık ve çekişmeler önemli rol oynamakla birlikte asıl etken, İsrail’in en büyük müttefiki ABD ile olan yakın ekonomik ve askeri ilişkilerini riske atmak istememeleri olmuştur.

Ancak İsrail’in Doha saldırısı bölgedeki tüm algı ve tutumları değiştirecek nitelikte görülüyor. Bu saldırı, bölge ülkelerinin İsrail saldırganlığını enselerinde hissetmelerine sebep olurken, İsrail’in tüm bölge için gerçek bir güvenlik tehdidi oluşturduğunu ve ABD’nin güvenlik garantilerinin kendilerini korumadığını çarpıcı şekilde anlamalarını sağlamış oldu.

İsrail’in Gazze’deki katliamına devam etmesi, Gazzelileri göçe zorlaması, diğer bölge ülkelerine saldırmayı sürdürmesi halinde İsrail’le olası bir sıcak çatışmanın gündeme gelmesi muhtemeldir.

Öte yandan, Gazze'deki son gelişmeler nedeniyle, Mısır ve İsrail arasında ciddi gerginlik yaşanmaktadır. İsrail'in Refah Sınır Kapısı'na yönelik askeri operasyonları ve Filistinli mültecilerin kendi sınırına doğru itilmesine şiddetle karşı çıkan Mısır, bu durumun ulusal güvenliğine ve istikrarına yönelik bir tehdit oluşturduğunu defaatle bildirmiş durumda.

İsrail’in Gazzelileri Mısır’ın Sina Yarımadası’na doğru zorla göç ettirmekte ısrarcı olması, Mısır’la İsrail arasında bir sıcak çatışmanın fitilini ateşleyebilir.

Bölgedeki gerginliğin hat safhada olduğu bir ortamda, Mısır’la İsrail arasında olacak bir çatışma, her iki tarafın da destekçilerinin müdahil olmasıyla kontrolden çıkabilir.

Böylesi bir çatışmanın bölgeselden küresele evrilmeyeceğinin garantisi yoktur. Sonuçları kestirilemez olsa da çıkacak bir savaşın, gerek bölgesel, gerekse küresel düzeyde olağanüstü kayıp ve zararlara yol açacağı, en büyük zararı göreceklerden birinin İsrail olacağı muhakkaktır.

İsrail, arz-ı mevud ve Mesih’i getirme hülyasıyla dört bir yana saldırıp dünyayı ateşe verirken, aslında Siyon’u adım adım kıyametine sürüklüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
Yükleniyor..
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.