Hava Durumu

Gözleri görmeyen köpeğe 13 yıldır çocuk gibi bakıyor

Manavgat Sarılar Mahallesi'nde motosiklet tamirciliği yapan Tuncer Akan, terkedilmiş halde bulduğu gözleri görmeyen Çiko isimli köpeğe 13 yıldır çocuğu gibi bakıyor. Tuncer Akan, Çiko'nun yanı sıra geçtiğimiz yıl iş yerinin önünde bulduğu tek gözü görmeyen Bıçkın ismini verdiği kediyi de Çiko'ya yoldaş yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2026 05:18
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2026 05:27
Kaynak: ARİF KAPLAN
Gözleri görmeyen köpeğe 13 yıldır çocuk gibi bakıyor

Kurt kırması Çiko isimli köpeği 13 yıl önce iş yerinin arkasındaki ormanlık alanda bulduğunu belirten Tuncer Akan "ormandan gelen sese gittiğimde yavru köpekle karşılaştım önüne mama koyup ayrıldım. Ertesi sabah iş yerimi açmaya geldiğimde yavru köpeği kapının önünde buldum. Gözünün bir tanesi şişmişti. Veterinere götürüp tedavisini ve aşılarını yaptırdım. Çiko ile kısa sürede birbirimize alıştık. Yan tarafa bir kulübe yaptım. Bir sabah geldiğimde Çiko'yu kanlar içerisinde buldum. Bir araç çarpmıştı. Kafası tamamen kan içerisindeydi. Hemen veteriner arkadaşıma götürdüm. Bana, Çiko'nun diğer gözünün de kör olduğunu, yaşamasını zor olduğunu belirterek bayılmayı önerdi. Bu duruma onay vermedim. Tedavisini yaptırdım. İşlerimin yan tarafına tahtadan bir yol yaptım. Kısa sürede berşeyi öğrendi. Nerede ne var biliyor. 13 yıldır işlerimin ve benim bir parçam oldu. Motosiklet kazası geçirip yatağa düştüm. Çiko bir an bile aklımdan çıkmadı. Komşumun çocuğuna para gönderip mama aldırdım. Ayağa kalkıp onu görünce dünyalar benim oldu" dedi.

ŞİMDİ DE KORSAN BIÇKIN

1 yıl önce işyerinin önünde ekmek yapılan sacın altına bırakılmış 2 yavru kedi bulduğunu bunlardan bir tanesinin öldüğünü belirten Tuncer Akan"kedilerden 1 tanesi yaşadı. Ama iltihap kapan gözü tüm çabalarına rağmen görmüyor. Adını Bıçkın koydum. Tek gözü görmediği için Korsan Bıçkın diyorum. Çiko'ya yoldaş, arkadaş oldu. Ömrüm yettiğince onlara bakmaya devam edeceğim" dedi.
Tuncer Alkan ile markete giden Çiko, marketin kapısından içeri girmeden beklerken, Alkan'ın ödül olarak verdiği keki bir çırpıda mideye indirdi.

Kaynak: ARİF KAPLAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.