Hava Durumu

Ülkemizde üretimi ve satışı yasak olan macaw papağanlarına el konuldu

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın ihbarı üzerine, Antalya'da yasa dışı olarak üretilen ve satılan Macaw papağanlarına el konuldu. Şahsa yüklü miktarda idari para cezası uygulandı.

Haber Giriş Tarihi: 11.03.2025 11:06
Haber Güncellenme Tarihi: 11.03.2025 11:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.nehir.net/
Ülkemizde üretimi ve satışı yasak olan macaw papağanlarına el konuldu

Tarım ve Orman Bakanlığı'na gelen ihbar ve Antalya Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Antalya Şube Müdürlüğü'nün tespitinin ardından, ülkemizde üretimi ve satışı yasak olan Macaw Papağanlarının yasa dışı üretim ve satışı yapılmış olduğu belirlendi.

Emniyet Müdürlüğü Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği (HAYDİ) görevlilerince yapılan çalışmalarda, üretim ve satış yapan bir şahsın ikametinde bulunan 2 adet Macaw Papağanına el konuldu.

İlgili kurumlar tarafından, şahsa 4951 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu'nun 18/1 Maddesi ile 2872 Sayılı Çevre Kanunu'nun 9. Maddesi'ne muhalefet ettiği gerekçesiyle yüklü miktarda idari para cezası uygulandı. El konulan papağanlar, Antalya Doğal Yaşam Parkı'na teslim edildi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü, çevre, doğa ve hayvanlara karşı işlenen suçlarla mücadelesini yasaların verdiği yetki ve sorumluluk bilinciyle kararlılıkla sürdürmeye devam edecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Kaynak: ANTALYA EMNİYET

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.