Hava Durumu

Onur Kacar: 2024 stresli geçti, 2025 esnek politikalar yılı olacak

Anadolu Aslanları İş Adamaları Derneği (ASKON) Antalya Şube Başkanı Onur Kacar,  tasarruf odaklı, finansa erişimin kısıtlı olduğu bir yılı geride bıraktıklarını belirterek, 2025 yılında dezenflasyon süreci ile birlikte ekonomide esnek politikalara geçileceğini öngördüklerini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 31.12.2024 10:30
Haber Güncellenme Tarihi: 31.12.2024 10:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.nehir.net/
Onur Kacar: 2024 stresli geçti, 2025 esnek politikalar yılı olacak

Başkan Kacar konuya ilişkin şunları ifade etti;

Pandemiden çıkmış, savaşlarla yorgun düşmüş, çareyi ucuz pazarlarda ve tasarrufta bulunarak silahlanmayı öncelik edinmiş ekonomiler 2024 yılına damga vurdu. Sıcak dış politika, faiz, enflasyon, silahlanma gibi hususlar 2024’e damga vurdu. Yani stresli bir yılı geride bırakmış olduk.

Para politikasındaki kararlı duruş, yurt içi talepte dengeleme, reel olarak değerlenen Türk liramız, cari açığın milli gelire oranının yüzde 5,5'ten yüzde 1'e gerilemesi, ülke risk primimizin düşmesi, rezerv düşüklüğünün endişe kaynağı olmaktan çıkması, dış kaynak maliyetinin yüzde 30 düşmesi ve 2025 yılı enflasyonun yarı yarıya düşecek öngörüsü bizi 2025 yılı için ümitlendiriyor. 

Enflasyonun ana eğiliminde belirgin ve kalıcı bir düşüş sağlanması ve enflasyon beklentileri öngörülen tahmin aralığına gerileyince para politikasında da bir esneklik görülecektir. Bütün bu gelişmeler yatırım ortamını ve finansa erişim olanaklarını etkileyecektir. Bu da Antalya’mız için yatırım ortamını doğurarak, istihdama da olumlu yansıyacaktır. Bu vesile ile yeni yılın kentimize, ülkemize ve insanlığa hayırlı olmasını diliyorum.

Kaynak: ASKON ANTALYA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.